Gnocchi s pestem a stracciatellou

Gnocchi con pesto e stracciatella

Bramborové italské noky nikdy neomrzí svou všestranností, a tak vám nabízím další recept, kde se snoubí krémová stracciatella a lahodné a svěží bazalkové pesto. Recept je velmi jednoduchý.

Následujte můj recept na bramborové noky a nemělo by se stát, že se vám nepovedou! 🙂

Stracciatella je sýr z italské Apulie (Puglia), jedná se ve své podstatě o natrhanou mozzarellu, která je zalitá smetanou. Stracciatella pochází od slova stracciare, což italsky znamená "trhat".

S pokrmem podávejte svěží a voňavé bílé víno jako Sauvignon blanc nebo třeba Pinot bianco/grigio.


2 porce

  • 260 g domácích bramborových noků, připravené předem dle receptu na bramborové noky
  • 2 velké lžíce janovského pesta
  • 200 g stracciatelly, hodinu předem dát do cedníku a nechat okapat smetanu
    • natrhat na kousky
  • čerstvě strouhaný parmezán/pecorino
  • extra panenský olivový olej

Do větší mísy dejte pesto a trošku strouhaného pecorina/parmezánu. 

Do větší pánve dejte pár lžic vody, zahřejte ji téměř k bodu varu, vhoďte do ní noky a na mírném ohni noky v pánvi prohřejte (cca 2 minuty).

Pak noky z pánve vhoďte do mísy k pestu, promíchejte a postupně přidejte stracciatellu, až vznikne krémová omáčka. Stracciatellu nepřidávejte najednou, teplem by se spojila v jednu velkou kouli sýra.

Zkontrolujte dochucení, rozdělte na talíře, zakápněte ještě troškou olivového oleje a ihned podávejte!

Vytisknout recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *