Gnocchi con pesto e stracciatella
Bramborové italské noky nikdy neomrzí svou všestranností, a tak vám nabízím další recept, kde se snoubí krémová stracciatella a lahodné a svěží bazalkové pesto. Recept je velmi jednoduchý.
Následujte můj recept na bramborové noky a nemělo by se stát, že se vám nepovedou! 🙂
Stracciatella je sýr z italské Apulie (Puglia), jedná se ve své podstatě o natrhanou mozzarellu, která je zalitá smetanou. Stracciatella pochází od slova stracciare, což italsky znamená "trhat".
S pokrmem podávejte svěží a voňavé bílé víno jako Sauvignon blanc nebo třeba Pinot bianco/grigio.
2 porce
- 260 g domácích bramborových noků, připravené předem dle receptu na bramborové noky
- 2 velké lžíce janovského pesta
- 200 g stracciatelly, hodinu předem dát do cedníku a nechat okapat smetanu
- natrhat na kousky
- čerstvě strouhaný parmezán/pecorino
- extra panenský olivový olej
Do větší mísy dejte pesto a trošku strouhaného pecorina/parmezánu.
Do větší pánve dejte pár lžic vody, zahřejte ji téměř k bodu varu, vhoďte do ní noky a na mírném ohni noky v pánvi prohřejte (cca 2 minuty).
Pak noky z pánve vhoďte do mísy k pestu, promíchejte a postupně přidejte stracciatellu, až vznikne krémová omáčka. Stracciatellu nepřidávejte najednou, teplem by se spojila v jednu velkou kouli sýra.
Zkontrolujte dochucení, rozdělte na talíře, zakápněte ještě troškou olivového oleje a ihned podávejte!