Torti s chilli rajčatovou omáčkou

Torti con sugo di peperoncino e pomodoro

Jedna z krásně jednoduchých italských omáček, kombinuje tři ingredience, ale i přesto je chuť naprosto dokonalá. Hodí se, když spěcháte, nebo jen tak, když na ni máte chuť! Nemusíte ji podávat s torti, kupte si penne nebo fusilli, udělejte si domácí taglierini, s těmi chutná taky výborně.


2 porce

  • 160 g torti
  • 2 hrsti cherry rajčat
    • nakrájet napůl
  • 1 velká hrst bazalkových lístků, nakrájet (chiffonade) nebo natrhat
  • 1 stroužek česneku, nakrájet na plátky
  • 1 malá chilli, množství dle chuti
  • olivový olej
  • parmezán
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř

Dejte vařit těstoviny do velkého hrnce s vroucí a řádně osolenou vodou. Mezitím rozehřejte pánev, dejte do ní olej a česnek s chilli lehce orestujte, nesmí zhnědnout. Přidejte přepůlená rajčata, podlijte velkou lžící vody z hrnce s těstovinami, osolte, opepřete a přidejte bazalku. Vařte, až rajčata změknou. Odstavte.

Když se těstoviny blíží stavu al dente, vraťte pánev na oheň, přidejte těstoviny, trošku vody, ve které se vařily. Těstoviny v pánvi nasají chutě omáčky a omáčka ještě trochu zhoustne. Zkontrolujte dochucení, odstavte

Zakápněte olivovým olejem, posypejte parmezánem a podávejte.

Vytisknout recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *