Torti con sugo di peperoncino e pomodoro
Jedna z krásně jednoduchých italských omáček, kombinuje tři ingredience, ale i přesto je chuť naprosto dokonalá. Hodí se, když spěcháte, nebo jen tak, když na ni máte chuť! Nemusíte ji podávat s torti, kupte si penne nebo fusilli, udělejte si domácí taglierini, s těmi chutná taky výborně.
2 porce
- 160 g torti
- 2 hrsti cherry rajčat
- nakrájet napůl
- 1 velká hrst bazalkových lístků, nakrájet (chiffonade) nebo natrhat
- 1 stroužek česneku, nakrájet na plátky
- 1 malá chilli, množství dle chuti
- olivový olej
- parmezán
- sůl, čerstvě mletý černý pepř
Dejte vařit těstoviny do velkého hrnce s vroucí a řádně osolenou vodou. Mezitím rozehřejte pánev, dejte do ní olej a česnek s chilli lehce orestujte, nesmí zhnědnout. Přidejte přepůlená rajčata, podlijte velkou lžící vody z hrnce s těstovinami, osolte, opepřete a přidejte bazalku. Vařte, až rajčata změknou. Odstavte.
Když se těstoviny blíží stavu al dente, vraťte pánev na oheň, přidejte těstoviny, trošku vody, ve které se vařily. Těstoviny v pánvi nasají chutě omáčky a omáčka ještě trochu zhoustne. Zkontrolujte dochucení, odstavte
Zakápněte olivovým olejem, posypejte parmezánem a podávejte.