Risotto alla salsiccia
Tohle risotto je jednoduché, dobré a krásně krémové. Budete postupovat podle receptu na risotto bianco, akorát navíc použijete italskou klobásku. Italská klobáska, salsiccia, je rozdílná od našich klobásek. Je to syrové, mleté, většinou vepřové maso, které je ochucené a nacpáno do střívka. Dneska je běžně najdete v italských lahůdkách nebo i na pultech supermarketů. Já si je někdy dělám doma, recept časem dám na web, nic na tom není. Můžete si tak vytvořit své vlastní chuťové kombinace.
2 porce
- 1 recept na risotto bianco
- do základu použijte cibuli i celer
- 2 velké nebo 3 - 4 malé italské klobásky salsiccia, směs vytlačte ze střívka
- 2 - 3 lžíce masa dejte stranou
- 2 snítky tymiánu, obrat lístky
- olivový olej
Připravte si risotto dle základního receptu na risotto bianco, až budete přidávat rýži, přidejte i maso (kromě toho, co jste dali stranou) a lístky z tymiánu. Dále pokračujte dle základního receptu.
Mezitím, co se risotto vaří, připravte si klobáskové sauté. Na olivovém oleji orestujte kousky zbylého masa dozlatova. Pak deglazírujte obsah pánve střikem vína. Dejte stranou. Jakmile je risotto hotové, servírujte a dozdobte klobáskovým sauté.