Cavatelli s dýní

Cavatelli con zucca

Tyhle těstoviny mají žlábek a jsou navíc vroubkované, to jsem udělal navíc, aby na nich lépe držela omáčka. Pokud se vám nebudou chtít vyrobit své vlastní, což bude veliká škoda, protože je zvládnete hravě bez jakéhokoliv náčiní a během chvíle, můžete těstoviny zaměnit za fusilli, penne a jiné. Dýně je vhodná máslová nebo muškátová, hlavně ji pořádně uvařte, neuvařená dýně není vůbec dobrá.


2 porce

  • 2 dávky čerstvých cavatelli z těsta na těstoviny nebo 160 g sušených cavatelli
  • 200 g dýně (máslové nebo muškátové), nakrájet na kostičky
  • 1 stroužek česneku, nasekat na plátky
  • 1 chilli paprička, množství dle libosti
  • větvička rozmarýnu
  • 2 naběračky světlého kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • parmezán
  • olivový olej
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř

 

Do horké pánve dejte olej, přidejte česnek a chilli a na středním ohni restujte, aby česnek nezhnědnul, ale změknul.

Přidejte dýni, rozmarýn, sůl a vývar, přikryjte poklicí a pomalu duste 15 – 20 min. Dýně by se měla rozvařit, pamatujte si, že neuvařená dýně chutná neuspokojivě, proto dejte dýni čas. Občas zkontrolujte pánev, že se vám neodpařila veškerá tekutina, pokud ano, přidejte vývar nebo vodu z těstovin. Jakmile je dýně uvařená (je měkká), téměř rozvařená, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

Ve velkém hrnci uvařte těstoviny ve vroucí a osolené vodě. Jakmile jsou téměř al dente, přidejte do omáčky, kterou jste přivedli zpět k varu, přidejte trochu vody z těstovin a těstoviny v omáčce chvíli vařte. Těstoviny nasají chutě a šťávy z omáčky.

Servírujte s kapkou olivového oleje a parmezánem.

Vytisknout recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *