Risotto primavera
Svěží, jarní risotto s chřestem, hráškem, cuketkou a lístky máty. Je jednoduché a tak moc chutné. Máta je klasický kamarád hrášku a dodá jídlu svěžest. Tak buon appetito!
2 porce
- 1 risotto bianco
- bez řapíkatého celeru
- základ jen z cibule a olivového oleje
- 2 stonky zeleného chřestu
- konce oloupat nožem nebo škrabkou až k měkké dužině
- špičky chřestů odkrojit a nechat na závěr receptu
- oloupané stonky chřestu nakrájet na kolečka
- 2 hrsti hrášku (vyloupaného čerstvého) nebo mraženého (rozmrazeného)
- 0,5 menší cukety, nakrájet na kostičky
- pár lístků máty, nakrájet na proužky chiffonade (viz bazalka)
- pár kapek citronové šťávy
- sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce másla
Připravte základní risotto bianco z cibule a olivového oleje.
Jakmile začnete přilévat vývar, přidejte kolečka chřestu.
Po cca 7 minutách přidejte cuketu.
Pět minut před koncem vaření přidejte čerstvý hrášek (asi minutu před koncem vaření přidejte hrášek mražený, pokud jej používáte).
Jakmile je risotto al dente, odstavte, zakápněte citronovou šťávou, přidejte dle chuti sůl a pepř, lžíci másla, mátu a parmezán.
Zamíchejte, přikryjte poklicí a nechejte 5 minut odpočívat.
Zamíchejte a servírujte se špičkami chřestu, posypané parmezánem.