Cuketové risotto

Risotto con zucchine

Cuketové risotto je skvělou možností, jak si vychutnat chuť báječně letní zeleniny – cukety. Verzí na toto risotto je mnoho, každá mamma dělá to své. Já vám nabízím mou variaci, ke které přidávám mrkvičku. Risotto se připravuje úplně stejně jako risotto bianco, akorát se do základu přidá mrkev a v polovině doby vaření risotta se přidá cuketa.


2 porce

  • 1 risotto bianco, návod zde
    • do základu použijte
      • zeleninový nebo světlý kuřecí vývar
      • 1 malá cibule, nasekat najemno
      • 1 řapík celeru, 1 mrkev; nakrájet na kostičky,
  • 1 stroužek česneku, nasekat najemno
  • parmezán
  • máslo
  • olivový olej
  • 1 malá cuketa nebo 1/2 větší, nasekat na kostičky
  • střik citronové šťávy
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř

Připravte risottový základ na olivovém oleji z cibule, celeru a mrkve dle návodu na risotto bianco.

Až je zelenina měkká, přidejte česnek a minutu mírně smažte bez zhnědnutí.

Přidejte rýži a pokračujte dle návodu.

V polovině doby vaření risotta (cca 7 minut od přilití první sběračky vývaru) přidejte cuketu. Vařte dále jako risotto bianco – přilívejte vývar, vařte na středním ohni a míchejte, až je rýže al dente.

Odstavte, dochuťte solí, pepřem, přidejte máslo, hrst strouhaného parmezánu a střik citronové šťávy.

Přikryjte poklicí a nechejte 5 minut stát. Odkryjte, zamíchejte a podávejte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *