Tagliatelle ai funghi e pancetta
Já můžu baštit houby na všechny způsoby. V kombinaci s tymiánem nebo petrželkou vždycky hrají prim. Přihodíte k nim trošku cherry rajčátek a dobrou pancettu a máte skvělé hlavní jídlo "jaksepatří". Připravte si domácí těstoviny, jsou nejlepší. Tagliatelle nebo pappardelle budou dobrou volbou.
2 porce
- 160 g sušených tagliatelle nebo 2 porce čerstvých tagliatelle z těsta na domácí těstoviny
- 2 hrsti hub, nakrájet na větší kousky
- hrst cherry rajčátek, překrojit napůl
- větvička tymiánu, sdrhnout lístky
- 1 malá cibule, nakrájet najemno
- hrst proužků neuzené pancetty
- střik suchého bílého vína
- sůl, čerstvě mletý černý pepř
- parmezán
- olivový olej
Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí a osolené vody (pokud vaříte těstoviny čerstvé, vhoďte je do hrnce cca minutu před dokončením omáčky).
Do horké pánve dejte olej, přidejte cibulku, na středním ohni smažte cca minutu, až zesklovatí, přidejte houby, promíchejte, minutu smažte, zastříkněte vínem. Přidejte tymián, rajčátka, pancettu, osolte, opepřete a na středním ohni vařte, až rajčátka změknou a houby též.
Sceďte těstoviny uvařené al dente, přidejte je do pánve, přidejte trošku vody z těstovin, promíchejte a chvíli prudce vařte. Těstoviny do sebe nasají chutě omáčky a omáčka zhoustne.
Dochuťte solí a pepřem, odstavte.
Zakápněte olivovým olejem, promíchejte a podávejte posypané parmezánem. Buon appetito!