Spaghetti s rajčaty, rukolou a citronem

Spaghetti con pomodori, rucola e limone

Krásně jednoduché, svěží, letní a rychlé jídlo. Když jej uděláte ze zralých rajčátek, čerstvé a štiplavé rukoly a sytě žlutého a zralého citrónu, uděláte to nejlepší, co jste mohli udělat. Hodí se jako rychlý oběd nebo večeře. Nebo když se objeví nečekaná návštěva. Pohostíte je během chvíle naprosto parádním jídlem!


2 porce

  • 160 g sušených špaget nebo 2 porce špaget z čerstvých těstovin (návod zde)
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku, nakrájený
  • 2 hrsti cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 zralý citron, pokud je voskovaný, umyjte ho v horké vodě
  • 2 hrsti rukoly
  • sůl, pepř
  • parmezán

Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Řádně ji osolte. V momentě, kdy voda vře, vhoďte do ní sušené spaghetti, promíchejte a vařte prudkým vařem, až jsou al dente.

Pokud používáte čerstvé spaghetti, vhoďte je do vody až před dokončením omáčky, čerstvá pasta se vaří 1 – 2 minuty.

Rozehřejte pánev, přidejte olivový olej, dále česnek. Česnek na mírném ohni chvíli restujte, aby vypustil do oleje silice, ale nezhnědl. Pak přidejte rajčata, osolte, opepřete, přidejte trochu vody z těstovin a chvíli vařte, až rajčata změknou, ale stále drží svůj tvar (nejsou rozvařená).

Odstavte z plotny, přidejte nastrouhanou kůru z citronu, zakápněte lehce citronovou šťávou.

Jakmile jsou těstoviny al dente, pánev dejte zpět na prudký oheň, přidejte spaghetti, trochu vody z hrnce, kde se vařily těstoviny, kapku olivového oleje, rukolu a promíchejte. Těstoviny do sebe nasají omáčku a omáčka trošku zhoustne.

Rozdělte na talíře, pokapejte olivovým olejem, zastrouhejte trochou parmezánu a buon appetito!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *