Rajčatová omáčka

Sugo pomodoro

Je základem mnoha jídel. Hotová je během 10 minut. A má všestranné využití. Snoubí se v ní aroma česneku, sladkokyselost rajčátek a úžasná vůně silic bazalky. Tak šup, šup, ať vám voní kuchyně bazalkou!


  • 2 konzervy loupaných, krájených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velká hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Rozehřejte hrnec, na dno nalijte trochu oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek. Smažte na mírném plameni tak, aby vám česnek nezhnědl. Tím by se stal hořkým, a to nechceme. Cílem je, aby z něj vystoupily silice a ochutily olej. Zhruba po minutě smažení vlijte do hrnce obě konzervy rajčat, promíchejte, dochuťte solí a pepřem.

Nechte bublat na středním ohni min. 10 minut. Zkontrolujte konzistenci omáčky, popř. omáčku zredukujte.

Pak vhoďte natrhané lístky bazalky, zkontrolujte dochucení a odstavte z plotny. Vaše sugo je připravené k použití.

Proč se dává bazalka nakonec? Aby se nevařila dlouho, tak si uchová svou čerstvou chuť a bude více vonět.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *