Gnocchi s paprikou

Gnocchi peperonati

Bramborové gnocchi připravené doma s láskou jsou ty nejlepší noky, které můžete mít. Podívejte se do mého receptu, s ním gnocchi zvládnete připravit levou zadní. Budou jemné a lehké a už nikdy více se nebudete bát bramborového těsta.

Noky si můžete klidně připravit předem, pak je uvařené prohodit v pánvi s trochou olivového oleje, aby se neslepily, a dát do lednice (více v receptu). Až je pak budete potřebovat, na konci přípravy omáčky je přidáte do pánve a v omáčce ohřejte.

Je jasné, že noky můžete připravit se širokou paletou omáček, já měl doma papriky, a tak jsem připravil noky s paprikami a fritovanou cuketou. V jednoduchosti je krása. Tento recept využívá domácí suroviny, které má většina italských kuchařek doma nebo na zahradě. Tak se pusťme do vaření!


2 porce

  • gnocchi připravené z 500 g brambor, recept zde
  • 1/2 červené papriky, semínka odstranit, dužinu nakrájet na proužky
  • 1/2 žluté papriky, semínka odstranit, dužinu nakrájet na proužky
  • 1/2 zelené papriky, semínka odstranit, dužinu nakrájet na proužky
  • 1 stroužek česneku
    • lehce do něj prašťte dlaní, aby se trošku rozplácl a uvolnil ze sebe silice
  • 1 lžíce kaparů
    • pokud jsou solené, zalijte je na 20 min hrnkem vroucí vody, pak sceďte
  • 1 chilli, množství dle chuti, nakrájet na plátky
  • 1 cuketa, podélně rozkrojit na 4 díly, ty nakrájet na 1 cm kousky
    • kousky osolte a dejte na 20 min do cedníku
    • sůl z cukety vytáhně přebytečnou vodu
  • 1 menší hrst proužků pancetty
  • střik suchého bílého vína nebo suchého vermutu
  • velká hrst bazalkových lístků, natrhat nebo nakrájet na chiffonade
  • parmezán
  • olivový olej
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř

Připravte si vaše bramborové gnocchi.

Rozehřejte kastrol s dostatečným množstvím oleje vhodného na fritování. Zahřejte na 170°C. Cuketu, která díky soli vypotila velké mnoštství vody, vysušte v papírové utěrce. Dozlatova ji ofritujte a dejte na papírové utěrky okapat.

Rozehřejte větší pánev. Dejte do ní olivový olej, přidejte česnek, kapary, chilli, papriky a na středním ohni smažte, až začnou papriky měknout, chytat barvu a karamelizovat. Pak přidejte pancettu, minutu smažte, zastříkněte vínem, přidejte cuketu a gnocchi. Dochuťte solí a pepřem. Dejte pozor, cuketa je už trošku slaná, pancetta a kapary rovněž.

Přidejte pár lžic vody, ve které se noky vařily (pokud ji nemáte, použijte vodu kohoutkovou). Zvyšte plamen, omáčku nechejte prudce probublávat a noky v omáčce ohřejte, nasají do sebe trošku omáčky a omáčka zhoustne. Přidejte bazalku, znovu zkontrolujte dochucení. Vyjměte česnek. Odstavte.

Zakápněte olivovým olejem, zasypejte parmezánem. Promíchejte a ihned servírujte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *